Upplevelserik skogsvandring mellan Grödinge Berga och Södertälje Hall

Den 20 oktober 2013 ordnade Naturskyddsföreningarna i Södertälje-Nykvarn och Botkyrka-Salem tillsammans en drygt fyra timmar lång skogsvandring på Grödingelandet, i trakterna mellan Berga och Hall.

Vår guide var Bo Sigerlöv från Grödinge Vårsta; en man som visade sig inneha enorma kunskaper om Grödinge, från historik och arkeologi till natur och miljö. 18 personer deltog, från såväl Botkyrka och Södertälje men även några från andra håll. Flertalet, inklusive undertecknad, hade viss tidigare kännedom om det område vi besökte. Nu vet vi alla garanterat mycket mer, inte minst med fördjupad kännedom om sådant som vi bara kände till ytligt innan.

Den verkligt stora upplevelsen gav oss Bo genom att under den flera kilometer långa vandringen i den delvis ganska kuperade skogsterrängen (som gav bra motion men upplevdes lite jobbig av några) visa och berätta om ett antal intressanta företeelser.

Läs mer här: program_20131020_skogsvandring_hall_berga

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.