Fladdermusföredrag med sökning efter fladdermöss

Den 4 juni besöktes kretsen av Bo Ljungberg, fladdermusexpert, som berättade om Sveriges 19 olika fladdermusarter. Vi fick också höra exempel på fladdermössens högfrekventa ekolods-läte, i 10 gånger lägre frekvens. Efter mötet besökte vi Älgbostad, där det tidigare funnits fladdermöss. Bosse tog fram sin utrustning för att lyssna efter fladdermössens läten, men förgäves. Några fladdermöss hördes inte, antingen fanns de inte kvar eller så var det för tidigt på kvällen när vi var där.

Bosse deltar i en inventering av fladdermöss i Sörmland, där även andra kan bidra med information om var det finns fladdermöss. Läs mer på Facebook: https://www.facebook.com/naturochfriluftslivisodertalje/posts/473582096407868

 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.