Klimatmanifestation 30/11 i Södertälje

Den 30/11 arrangeras klimatmanifestationer och klimatstrejker på många platser i Sverige och runt om i världen för att uppmärksamma klimatkrisen. På FN:s klimatmöte COP24 i Katowice 3-14 december ska världens länder enas om hur Parisavtalet ska genomföras. Den senaste rapporten från IPCC betonar vikten av att den globala uppvärmningen begränsas till 1,5 grader. För att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader krävs en radikal minskning av utsläppen av växthusgaser. Vi har inte många år på oss att vända utvecklingen och vi samlas framför Stadshuset i Södertälje någon gång mellan kl 14 och 17 för att rikta uppmärksamhet mot Södertälje kommuns klimatarbete. Vi samlas för att visa solidaritet med människor, med andra arter och med ekosystem. Vi försvarar vårt hem, jorden.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.