Våravslutningen 11 juni ”bjöd” på invasiva växter!

Vårens sista programpunkt ägde rum hos Måsnaren Koloni. Det bestod i först ett föredrag om invasiva växter av Södertäljes kommunekolog Mari Nilsson, sedan fika, mingel och musik – och massor av frågor!

Invasiva växter är helt klart ett hett ämne … (och fantasieggande!). Mari talade bl.a om vilka invasiva arter som är ”vanligast” och vilka som tomtägaren har ansvar för att ta bort. Hon tipsade om Naturvårdsverkets metodlista för hur man bäst angriper och blir av med dessa arter. Under fikat underhöll folkmusikgruppen PiVO med härlig musik. Kvällen avslutades med att gå runt i fina Måsnaren Koloni och titta lite på hur man där bekämpar t.ex. jättebalsamin. 17 intresserade deltog, varav några från kolonin.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.