Inspirerande kväll om hållbart resande 13/2: Med tåg och elbil runt i Europa

Kvällen den 13/2 samlades 50 personer i Södertälje stadshus för att lyssna på ett mycket trevligt föredrag av Marie Wallum och Johan Rudborg om hållbart resande. Marie och Johan är aktiva inom Klimatinitiativ Strängnäs.

Johan pratade om tågresor i Europa under rubriken ”Tågresor i mitt hjärta”. Tågresorna som vi fick höra om var en resa på sex dagar till tre städer (Berlin, Lübeck och Hamburg), en vinterresa till Sicilien och en vinterresa till Malaga. Johan delade flitigt med sig av olika tågresetips och han lyfte fram fördelar med det långsamma resandet, så som att hinna umgås med vänner under färden och att se vackra vyer exempelvis Alperna och Rehndalen. Lite särskilt tid ägnades åt tips för att köpa, eller inte köpa, platsbiljett.

Johan har skrivit ett dokument på 2 sidor med ett antal tips och råd, inkl länkar till bra källor på nätet samt böcker. Det kan du ladda ner i pdf här: Tåg-tips

Marie berättade om en elbilsresa från Strängnäs till Bayern. Hon delade med sig av planering och tips kring laddstationer i Tyskland men också av de personliga skälen till att vilja välja ett mer hållbart resande.

Stort tack till Marie och Johan! Och tack till alla som kom och lyssnade, ställde frågor och delade med sig av egna tips.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.